26 de març 2007

L'educació musical en perill

Des de l'AEMCAT hem rebut això. Ens en fem ressò:
Ens han confirmat que el Departament d'Educació presentarà al Consell Escolar de Catalunya la proposta de deixar la música a l'ESO sota els mínims més ridículs de tot l'estat espanyol. Deixaran dues hores d'educació musical a 1r d'ESO i una hora a 3r d'ESO. Se'ns diu que no ens podem queixar perquè a 4t d'ESO s'oferiran 3 hores com a matèria optativa, però tothom sap que no serà obligada d'ofertar a tots els centres i que essent optativa no arribarà a la totalitat (segurament ni a la meitat) de l'alumnat de Catalunya. Davant d'això, hem preparat un manifest i farem una concentració (conjuntament amb el col·lectiu d'Educació Visual i Plàstica), el dia 28 de març, a 2/4 de 5h de la tarda, davant del Departament d'Educació. Necessitem fer-nos sentir!!! Cal que vingueu a Via Augusta amb qualsevol instrument. Cal aconseguir el màxim d'adhesions al manifest! Fins ara hem callat, però ara ens han d'escoltar. I no és només problema de secundària, tenim indicis suficients que s'estan preparant estratègies per arraconar la música de primària...
Em costa entendre que només volen fer-se sentir les persones que han contestat a la primera informació, però estic segur que som molts i preocupats!
Penseu que L'EDUCACIÓ MUSICAL PER A TOTHOM, ESTÀ EN PERILL!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

és indecent!qui s'encarrega de l'educació en aquest país??? mentre l'educació depengui d'un partit polític estem tots ben fregits!!

Anònim ha dit...

He llegit la informació sobre el futur de la música a secundària. La meva opinió, com a resultat de la meva experiència, és que es reforci la música al primer cicle fent obligatoris els desdoblaments de grups. És força estèril treballar amb més de trenta nens per classe! I la música al segon cicle que sigui optativa ja em va bé. No vull continuar patint grups de tercer i quart super nombrosos on només uns pocs els interessa la matèria!