19 de gener 2007

LA VEU DEL MÓN

Cicle Les Escoles al Palau. Intèrprets: Freddy Lafont, Guelmy Vazques, Javier Canales, Jordi Vallespí, Vladimir Santana. Direcció: Freddy Lafont. Palau de la Música, 19 de gener de 2007.


GENIAL!

5 cantants, 2 actors. Amb nombrosos efectes sonors, tots fets amb la veu han fet un recorregut per diferents països, ciutats i cultures: el Tíbet, l'Índia, el Tirol, Rússia, l'Àfrica, New York, Cuba, ... Escènicament l'espectacle està molt ben pensat (amb una sèrie de daus grans i altres figures, pintats i dibuixats, els actors construeixen un dibuix referent a cada lloc), petits elements escènics (barrets, gorres, armilles, ...) que es posen els cantants i/o actors ajuden més a situar-nos... Poca escenografia però molt ben utilitzada.

Important, molt important: ni una paraula... ni actors, ni cantants... no han dit res; la música, l'espectacle, s'entenia per ell mateix. El públic (nens i nenes de 4t, 5è i 6è de Primària), amatent, sorprès, "al.lucinat" (disculpeu-me el "modisme"!), interessat, atent...!

Musicalment, molt bé. Excel.lent! Tal volta l'amplificació algunes vegades (evidentment, cantaven amb microfonia inhalàmbirca) un pèl massa estrident. Han cantat i han interpretat amb molt de gust.

Potser m'ha faltat un fil conductor. M'explico: tot d'una, el concert s'ha acabat i no ens n'hem "adonat". Bon senyal, em direu. Però, la música -com tot- té un principi i una fi i, el mateix fet musical, penso que ens ha d'explicar i preparar (encara que sigui amb subtilesa) pel final... i avui -no sabria explicar-vos per què...- el final, ens ha sorprès! (no per "sorpresa" sinó pel fet que ens l'hem trobat tot d'una, sense ni esperar-lo ni intuir-lo).

Genials tots els "moments", "músiques" i "ambients" que han fet i han recreat. Molt bon gust musical. Delicadesa. S'agraeix... Les habilitats vocals dels cantants, genials també. A destacar, el "rap" final, el "Tibet" inicial i la imitació "vocal" d'una bateria.

60 minuts de bon concert. Si en teniu ocasió, molt recomanable. Disfruteu-lo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

us agrada escoltar la veu portada al màxim? no us perdeu Bobby McFerrin, un músic de formació clàssica que va decidir explorar nous camins. imperdible!!