05 de setembre 2007

La LOE (1a part)

Bé, ja tenim llei nova, acabada d'estrenar! De tota manera, això d'estrenar llei, darrerament, en el nostre sistema educatiu ja va sent habitual. En fem una aproximació? Millor que no.

Publicada al DOG el passat 29 de juny i ja s'ha de començar a aplicar (si un fos malpensat, pensaria que govern nou = llei d'educació nova). Creieu que algú se l'ha llegit? Si a finals de juny ja estavem tots pensant en les vacances i -ara- amb 5 dies a l'escola sense nens... encara estem pensant en les vacances.

Quina pressa tenen, no? "Aplicació immediata", no fos cas...! Ara ja no parlarem d'objectius didàctics, ara parlarem de competències bàsiques; no us adjunto la definició que dona d'aquest terme perquè gastaria massa línies de "post"! Les competències bàsiques són l'eix central de la nova llei fins... que canvïi el govern? ("país..!").

I ara tenim un "projecte lingüístic plurilíngüe a l'entorn del català". Òndia! O als "pensadors" (no m'atreveixo a dir-ne pedagogs) de la llei els agraden les paraules amb "ü" o ja hi tornem amb els eufemismes.

Diem-ne una cosa bona, va! Es diu -per fi!- que "aprendre necessita d'un esforç". Ja era hora!!! Almenys n'encerten alguna, perquè des del "la letra con sangre entra" fins a l"'aprendre jugant" havíem passat per tots els papers de l'auca. Malgrat la LOE, bon curs a totes i a tots! Continuarà... (perquè, entre d'altres coses, encara no he parlat de "l'àrea artística").