29 d’octubre 2007

Ritmo en los barrios a Nicaragua

“D’aquí uns anys no importarà quins cotxes vam conduir, en quines cases vam viure, quant teníem en els nostres comptes bancaris o quin aspecte tenia la nostra roba; però pot ser que el món sigui una mica millor perquè vam ser importants en la vida d’un infant”. (Anònim).

Ritmo en los Barrios és un projecte de Building New Hope, dirigit per Raul Planas, que, inspirat per aquest proverbi, pretén acostar la màgia de la música als nens i nenes de Nicaragua.
En barris on pràcticament no existeixen oportunitats educatives ni culturals, voluntaris internacionals junt amb professors nicaragüencs, animen els seus alumnes a explorar, a aprendre i a compartir la seva música amb els altres…

Si aquest projecte es va iniciar l’any 2003 en una escola amb un grup de només 15 alumnes, avui en dia i gràcies a l’ajuda rebuda, Ritmo en los Barrios està present en set escoles on més de 400 alumnes reben clases de música.

Éssent Nicaragua un dels països més pobres de l’Amèrica Llatina, la inversió en desenvolupament cultural és pràcticament inexistent i per això l’ajuda externa és crucial per a tirar endavant aquest projecte. Després de l’èxit que va tenir l’any passat, enguany hem elaborat el nostre segon calendari benèfic que posem a la venta per només 8 euros. Qui vulgui colaborar pot enviar un correu a raulplanas@hotmail.com
Teniu més informació a http://ritmoenlosbarriosnicaragua.blogspot.com

Vegeu també aquest vídeo. Després de veure’l us será fácil entendre l’impacte que aquest projecte està causant en els nens i nenes de Nicaragua.
Gràcies per endavant!!