29 d’octubre 2007

Ritmo en los barrios (vols col.laborar?)

Sempre plou sobre mullat; i mai millor dit. Com ja deveu saber, a inicis del mes passat, l’Huracà Félix va impactar a la Costa Atlàntica de Nicaragua arrassant amb tot el que trobava pel camí, i deixant la zona en una situació catastròfica. A la banda del Pacífic, no ens va afectar més que en uns dies de pluges intenses, però agraeixo tots els correus que vau enviar preguntant com estàvem aquí.

Com sempre en aquests casos, l'ajuda internacional per als milers de damnificats va arribar de seguida. No només des de fora de Nicaragua va arribar l’ajuda, però. Aquí a Granada, per exemple, es va organitzar una col.lecta des de l’alcaldia (ajuntament), i era increïble veure les piles i piles de sacs amb roba, arrós, frijoles, etc, que la gent va anar a donar per a què s’enviés a la Costa.
Tothom, per poc que tingués per a donar, s’hi va implicar. Fins i tot els que no tenen pràcticament res. I ara m’estic referint als estudiants del nostre programa de música RITMO EN LOS BARRIOS.

El passat 29 de setembre una representació de cada una de les escoles es va desplaçar fins al Parque Central de Granada, per a fer un concert benèfic que vam anomenar RITMOS SOLIDARIOS. Van ser uns 90 nens que van voler oferir la seva música en benefici dels que més ho necessiten ara mateix. Va ser un dia molt especial, tot un èxit. I no pel que es va recollir, perquè en realitat no vam recollir massa cosa: una mica de menjar...una mica de roba...i quatre duros...

L’èxit va raure en l’entusiasme amb què tots aquests nens van preparar el concert i en l’alegria amb que van sortir a tocar davant del públic. Els hauríeu d’haver vist...Va ser molt, molt guapo, veure com aquests nens, amb un origen tan humil, estaven tan contents i se sentien tan orgullosos pel que havien aconseguit amb la seva música. I això ens dona motius per a seguir endavant amb el nostre projecte. Podeu veure fotos d’aquest esdeveniment en el nostre blog.

Sí, sí heu llegit bé...JA TENIM BLOG!!! http://ritmoenlosbarriosnicaragua.blogspot.com Aquí hi trobareu, fotografies, vídeos, informació general sobre el projecte per si algú encara no sap de què va...Si hi doneu un cop d’ull, podreu saber què va passar amb aquell concert benèfic que van organitzar uns voluntaris a Barcelona i que vam anunciar ja fa uns mesos...També hi podeu veure fotografies i informació sobre LA MUSICA ES ALEGRIA, un altre dels grans “hits” dels últims mesos; un espectacle musical que un grup de voluntaris hem estat fent en moltes escoles i que ja han vist més de 1000 nens...

Per a poder seguir endavant amb tot plegat tornem a necessitar l’ajuda de tothom i per això anunciem que ja tenim a punt el CALENDARI 2008!!! Igual que l’any passat hem elaborat un calendari benèfic per a aconseguir fons que destinem, a més a més de per a comprar els instruments o els materials que ens facin falta per a les classes, per a pagar els sous dels professors locals als que estem capacitant i que treballen amb nosaltres.

Gràcies a ells, aquest any hem pogut oferir classes de música de qualitat a més escoles. Tot i que tenim “llista d’espera” (vàries escoles que ens han demanat que anem a treballar amb ells) per al curs que ve no ens hem plantejat d’ampliar el projecte a més escoles, sinó que el volem consolidar en les set que ja estem treballant. L’any passat vam vendre més de 600 calendaris i aquest any n’hem de vendre tants o més per a no haver d’abaixar el llistó.

Es tracta d’un calendari de paret de 17 x 24 cm amb moltíssimes fotografies dels nens a la classe de música. Ha estat dissenyat per en Marc Virgili, un dels voluntaris que hem tingut aquí recentement, i us puc assegurar que ha quedat xulíssim!! Per només 8 euros, a part de tenir aquest calendari tan guapo, estareu ajudant a crear llocs de treball a Nicaragua (de professors de música) i a que més de 400 nens tinguin classes de música per tot l’any. Val la pena. Qui vulgui col.laborar que m’envii un correu a raulplanas@hotmail.com i el posaré en contacte amb els voluntaris que els estan distribuint per la zona de Barcelona. Els que sou de més lluny, us el podem enviar per correu.

La gent que ens va ajudar a vendre calendaris l’any passat, realment va ser la clau, així que enguany tornem a necessitar gent que ens ajudi a distribuir-ne. Es tracta de que, qui ens pugui ajudar, ens digui la quantitat que en podria vendre: 2, 3, 5, 15, 50...Qualsevol quantitat seria benvinguda. Se li farien arribar i se li donaria un número de compte a on es podrien ingressar els diners un cop els calendaris estiguessin venuts. Fàcil, oi? Això és tot per ara. Espero bones notícies i ens veiem aviat. Raul PD: Que corri la veu!!