16 de setembre 2007

La LOE (2a part)

Pel que sembla, la LOE promou la participació de tots els agents educatius: mestres, alumnes, famílies (ai!), administració (més ai!).

S'inventa una "Àrea artística" que contempla la plàstica i la música (es veu que a altres assignatures no hi pot haver-hi "art") i es diu: "Plàstica i música tindran un plantejament comú de fons que fa referència al despertar artístic dels nens (només plàstica i música, em pregunto)".

Cal que us expliqui els mínims que fixa aquesta llei per a la rimbombant "Àrea artística"? Doncs ho faig. Cicle inicial: 1 hora per curs. Cicle mitjà: 1,5 hores per curs. Cicle superior: 1 hora per curs.

És a dir un centre que -complint amb la llei- programi els mínims d'aquesta àrea pot confegir un horari on els nens facin música només a 1r, 3r i 5è. Anem per bon camí, eh! Avancem, oi?

I ara no em vingueu amb excuses dient que això no ho fa ningú, que tothom fa més música. Ja ho sé, però -"estimats meus"- la llei és la llei. A vegades intento esbrinar amb quina part del cos les pensen, les lleis...