13 d’octubre 2007

El llarg viatge de l'Arc de Sant Martí

En Noè Rivas ens envia aquest correu:

Ja fa 4 anys que porto arreu del nostre país un espectacle anomenat "El llarg viatge de l'Arc de St. Martí" . Un espectacle que vol explicar d'una forma lúdica i directa com hem d'observar la gent amb discapacitats i com podem aprendre d'ells la forma de trobar noves maneres de plantejar la vida, de lluitar, d'anar endavant.... Ara, gràcies a l'editorial Baula, he tingut l'oportunitat de convertir l'espectacle en un llibre-CD que tot just acaba de sortir, podeu trobar més informació aquí.

L'Elisenda Roca ha col·laborat en la narració del conte i també ha fet el pròleg del llibre, us deixo amb les seves paraules:

La nau galàctica d’en Noè

Diu la llegenda que tots els gats tenen set vides. Jo no en conec cap que les hagi viscut. En canvi conec un home que té set vides o més, i molts cors de recanvi per viure-les. Són cors per fer somniar, capaços de dibuixar somriures. Aquest home es diu Noè i des de les pàgines del seu nou llibre us convida a pujar a la seva nau intergalàctica, la seva arca del futur, i a conèixer uns planetes de colors. En Noè té una missió i vol que l’acompanyem en aquest viatge. Jo hi he pujat sense pensar-m’ho dues vegades i us puc assegurar que ha valgut la pena. De fet, penso tornar-hi a pujar per fer el viatge amb els menuts de casa, perquè la mainada conegui els protagonistes d’aquesta història.

Aquesta història parla d’uns planetes de colors i d’uns habitants extraterrestres que no es coneixen. Ara, la vostra missió és llegir- la i, a través de la lectura, aconseguir connectar planetes i habitants. Pot semblar fàcil d’entrada però segur que despertarà més d’una pregunta en els caparronets de la canalla que per mitjà de la reflexió i la conversa es podran resoldre.

El que sembla un conte innocent en realitat parla de la vida mateixa. De les diferències físiques i culturals, de la por a perdre la identitat, de la importància de treballar en equip, de ser capaços de tirar endavant malgrat les dificultats, del proïsme, de pensar abans de fer les coses, de la necessitat de complementar-nos per aconseguir una fita, del poder de la imaginació, i, naturalment, de l’alegria de viure.

Un viatge que ens recorda que hem de respectar i tenir cura de la natura.

Aquesta és una història que parla de moltes coses i que ens parla i ens canta en veu alta gràcies a un CD que en Noè ha fet per a tots vosaltres.

Us convido a pujar a la nau. Animeu-vos a trobar el planeta transparent!

Elisenda Roca